Het lot van de jongste bediende

image

Het is avond maar nog warm: ‘Kom mam, we gaan even vissen!’

Alle drie hebben ze een hengel maar alleen die van de jongste is op en top in orde. “Ik vind vissen echt leuk, mama! Alleen het állerleukste is het gooien en iets vangen.” En hij zwiept zijn armpjes naar achter voor een reuzenzwaai.

Middelste houdt hem middenin zijn beweging tegen: “Nee man, dat moet anders!”, en hij probeert de hengel over te pakken om het ‘goed’ voor te doen. Meer dan geïrriteerd verzet mijn jongste zich.

Wat volgt is geruk en getrek en ik vrees voor deze nu-nog-picobello-hengel. Middelste ziet dit ook in, hij laat het los en gaan. Snuivend werpt Jongste zijn hengel alsnog op zíjn manier uit. Ik applaudisseer; het is een werkelijk prachtige worp.

Ineens trekt een schaduw over zijn gezichtje. Gedemotiveerd haalt hij de lijn weer binnen en zakt in kleermakerszit op de planken.

“Wat is er, vent?”

Hij zucht en laat zijn schouders en koppie wat hangen:

“Soms snapt níemand hoeveel ik al kan.”

Gepubliceerd door

Alexa

Schrijft up close and personal over het zout op haar huid, drie spruitjes met spiegels en al het andere, vooral waar het rammelt. Als gesprekspartner, spiegel, mentor en facilitator deskundig in het optimaliseren van de persoonlijke performance van individuen en groepen. Dit gaat niet alleen over hoe je presteert, maar ook – of vooral- over hoe je naar jezelf en de wereld om je heen kijkt (mindset) en jezelf daarin neerzet, jouw persoonlijke impact, charisma en de indruk die je wekt. VAN DICHTBIJ is waar het wrijven ophoudt en het glanzen begint. Daar ontstaan de verhalen die uiteindelijk allemaal gaan over beweging, verandering en groei. (H)erkenning geeft verbinding. Verbinding geeft geluk.

7 gedachten over “Het lot van de jongste bediende”

    1. Hi Marieke, hartelijk dank voor t mooie bericht en je fijne complimenten. Word ik helemaal blij van! Erg leuk om te horen dat Ubbo je getipt heeft. Ben natuurlijk wel erg benieuwd wat de context van de tip was..:) (als je liever dm’t: Alexa@3c-advies.nl)

      Like

Wat vond je van dit verhaal? Laat het mij vooral weten!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s