Mindset

words

Bij een dergelijke vondst (zie foto) gaan eerst mijn wenkbrauwen omhoog, dan grinnik ik voor me uit en tenslotte vraag ik mij drie dingen af:

1) wie van de drie is de eloquente kunstenaar?

2) is dit normaal of heb ik een pervers kind (of wellicht twee of drie, afhankelijk van het antwoord op 1)?

3) en tot slot; is dit een lucky shot of is de weg naar heel vreemde sites gevonden toen ik even niet keek?

Wij communiceren vrijelijk met elkaar dus ik kijk niet snel raar op maar bij echt grove uitlatingen spreek ik de dader toch wel even vermanend toe. Ik heb inmiddels door dat Middelste van 10 van alles weet -wat hij nog niet had hoeven weten- dankzij een oudere zus, vroegrijpe vriendjes en films waar ook ik met hen naar kijk. De jongste draaft in deze slipstream mee en kraait er het een na het ander uit zonder ook maar enig besef van wat het betekent. Alleen soms verrast hij mij doordat hij het donders goed blijkt te weten ineens.

Het is in dat opzicht niet te vermijden en ook helemaal niet erg vind ik; laat ze in seksueel opzicht maar wijs zijn, zolang ze er ook enigszins wijs mee omgaan. Ze vernemen tenslotte ook dat kinderen zomaar verdwijnen en niet meer teruggevonden worden of wel maar dan dood, mensen elkaar afslachten in de naam van een of andere god en dat de wereld een blije plek is maar ook een donkere kant heeft waar bedrog, misdaad en intolerantie hoogtij vieren. Waar men voor beloond wordt ook nog, afhankelijk van de omstandigheden.

Liever leer ik ze door die onbegrijpelijk mix van paradoxale mindsets heen, hun eigen ideeën te vormen. Over wat okay is en wat niet. Wat door de beugel kan volgens henzelf en wat niet.

Om even terug te komen op de drie vragen die ik me stel. Op 1) weet ik het antwoord niet en zal ik ook nog even niet weten. De jolige bende is voor drie weken buiten mijn gezichtsveld. Maar ik ben geneigd mezelf ermee gerust te stellen dat 2) dit soort onderbroekenlol natuurlijk normaal is voor kleine kinderen en 3) het gewoon een lucky shot is en we daarmee uitkomen op 1) Jongste.

Deze conclusie is geruststellend en logisch. Het mannetje heeft voor de stokoude iPod die hij vond, en die nog bleek te werken, ook een wachtwoord ingesteld dat een directe verwijzing is naar zijn -hopelijk tijdelijke- fascinatie met het lijf, wat er uitkomt en wat er zoal aanhangt. Daar stonden we in de winkel waar ze het apparaat zouden nakijken en dus het wachtwoord nodig hadden. Met rode wangetjes van het zich betrapt voelen fluisterde hij het voor zich uit:

‘p..pz.k’.

Gepubliceerd door

Alexa

Schrijft up close and personal over het zout op haar huid, drie spruitjes met spiegels en al het andere, vooral waar het rammelt. Als gesprekspartner, spiegel, mentor en coach deskundig in het optimaliseren van de persoonlijke performance van individuen en groepen. Dit gaat niet alleen over hoe je presteert, maar ook – of vooral- over hoe je naar jezelf en de wereld om je heen kijkt (mindset) en jezelf daarin neerzet, je persoonlijke impact, jouw charisma en de indruk die je wekt. Als daarin dingen anders moeten of kunnen, is het in de meeste gevallen een kwestie van met jezelf aan de slag zodat je jezelf meer meester kunt worden. Steeds als dit lukt, levert het een onbetaalbare bron op van inspiratie en energie. Niet alleen voor jouzelf, ook voor anderen! VAN DICHTBIJ is waar het wrijven ophoudt en het glanzen begint. Daar ontstaan de verhalen die uiteindelijk allemaal gaan over beweging, verandering en groei. (H)erkenning geeft verbinding. Verbinding geeft geluk.

7 gedachten over “Mindset”

  1. hahaha ja en ga dan nu eens even 20 jaar terug in de tijd, oké iets korter. Opkomst internet en spreekbeurten op school. Kinderslot? Wa is da…

    Mijn dochter kwam dus thuis met… mam ik wil ene spreekbeurt over poezen houden… hmmm en ja toen al als je Tripoc-Lycos nog gebruikt hebt, kwamen er soms andere dingen uit dan katten. Toen heb ik haar maar voor de pc gezet, ik vond dat kinderslot wat even later wel kwam zo’n onzin, het kwam er toch nog doorheen toen. Om dan samen met haar ‘poes’ in te tikken en haar te laten zien wat er kan en kon gebeuren als ze dat deed. Dat zij er niet van moest schrikken en als ze vragen had, dat ze dan rustig kon komen bij mij.

    Gosh, these times are great 😉 hahaha

    X

    Liked by 1 persoon

Wat vond je van dit verhaal? Laat het mij vooral weten!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s