Even sterven

Even sterven

Zou willen
Dat ik wist
Wat het is
Dat mij zo
Gebonden
Houdt aan
Wat was

Vooruit leven
Terwijl naar achter
Omkijkend

Geeft een twist
Die pijn doet

Maar blijven gaan
Omdat stilstaan
Voelt als verliezen

Is dat nu niet
Precies
Wat het is

Angst

Voor het definitieve
Het verlies
Het nooit nooit meer

Er in stil staan
Accepteren
Je overgeven
En verdrinken

Heel even sterven
Wederkerend
Bovenkomen

Verend verder lopen

Opnieuw levend
Na een kleine dood

Gepubliceerd door

Alexa

Schrijft up close and personal over het zout op haar huid, drie spruitjes met spiegels en al het andere, vooral waar het rammelt. Als gesprekspartner, spiegel, mentor en facilitator deskundig in het optimaliseren van de persoonlijke performance van individuen en groepen. Dit gaat niet alleen over hoe je presteert, maar ook – of vooral- over hoe je naar jezelf en de wereld om je heen kijkt (mindset) en jezelf daarin neerzet, jouw persoonlijke impact, charisma en de indruk die je wekt. VAN DICHTBIJ is waar het wrijven ophoudt en het glanzen begint. Daar ontstaan de verhalen die uiteindelijk allemaal gaan over beweging, verandering en groei. (H)erkenning geeft verbinding. Verbinding geeft geluk.

6 gedachten over “Even sterven”

 1. Mooiii! Ik zat er vannacht weer even mee..ik hoop eigenlijk nooit oud te worden als ik spijt krijg van dingen die ik nu niet doe en daarna nooit meer goedgemaakt kunnen worden. Laat mij dan maar iets eerder verdwijnen. Niets ergers dan spijt als het te laat is. Of kun je dan ook weer opstaan en verend verder lopen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je 🙂 Ja, moeilijk he?! Wat ik denk is dit: Spijt is een waste, omdat gedane zaken geen keer nemen. Dus inderdaad; ook daar geldt: accepteren, even sterven, opstaan en daarna verend doorgaan. Overigens is spijt hebben van dingen die je níet hebt gedaan veel erger!!
   maar hé; dit een beste-stuurman-aan-wal-praatje van iemand die bijna dagelijks met dit soort zaken worstelt als ze de kans krijgt…

   Geliked door 1 persoon

  2. Hmm zie nu dat ik jouw comment niet helemaal goed had geregistreerd… jij hébt het juist over omissies…: idd geen knagende pijn in buik omdat je iets níet hebt gedaan

   Like

Wat vond je van dit verhaal? Laat het mij vooral weten!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s