TGI 2015

balans

God, wat ben ik blij dat vorig jaar klaar is! Op een of andere manier is 2014 voorbij geraasd alsof de duivel het op de hielen zat maar vertraagde de tijd af en toe ook door het wankele evenwicht van mijn realiteit en hield ik mijn adem in omdat ik niet zeker wist of het wel goed zou gaan.

Mensen die mijn blogs lezen, weten veel van mij. Maar veel meer nog weten ze niet. Over de nieuwe liefde die er was en die zo mooi begon maar niet gelukkig verliep bijvoorbeeld. Of over de ravijnen waar ik soms indonder en mijn donkere kanten. Ik laat wel doorschemeren dat ze er zijn, maar ga er niet diep op in. Voor mezelf doe ik dat wel. Tot op het bot ben ik gegaan en ga ik nog steeds. Het niet gelukkig verlopen van die nieuwe liefde hielp daar goed bij dus dat was dan weer mooi meegenomen.

Schrijven speelt een belangrijke rol. Niet alleen om van me af te schrijven maar ook om open te kunnen zijn en vooral omdat het me op die manier lukt om af te pellen, laag voor laag te begrijpen wat er gebeurt. Een ontluisterend proces soms. Of zoals mijn dochter met wegdraaiende ogen kan zeggen: “Zo schámend…!” Maar ook grappig en mild stemmend; want wat is de waarheid vaak prachtig simpel en wat maken wij het onszelf moeilijk.

Zo heb ik bijvoorbeeld iets geleerd waarvan ik helemaal niet wist dat ik het niet kon. Ik heb leren huilen. Niet dat ik voorheen nooit huilde, maar dit was anders. Alle rotzooi was kennelijk dusdanig opgestapeld dat ik er bijna in stikte. Letterlijk restte mij alleen nog datgene wat ik nooit kon, de hele boel opengooien in een totale overgave aan wat mijn lichaam nodig had: in casu ongebreideld en keihard huilen. Van het soort dat niet alleen jouzelf maar ook iemand die het per ongeluk ziet of hoort door merg en been gaat. Waarbij het bovenlijf in het onderlijf verdwijnt en dan vlak voordat je denkt dat je sterft van ademnood, weer schok voor schok terugklimt. Niet een keer is dat gebeurd maar wel acht keer. Of negen of tien. Who cares. Want het loutert en het heelt. Ik voel me lichter, rustiger, blijer, liever, moediger, zelfverzekerder. Wonderlijk toch?

En zo sta ik op de drempel van dit nieuwe jaar. Met voldoende realiteitszin om te beseffen dat het niet veel beter wordt dan hoe het nu is. En dat hoeft ook niet. Want op de valreep van vorig jaar realiseerde ik me dat het goed is zo, meer dan goed zelfs. Tevreden en blij met wie ik ben en met wat er is, is al het andere bijzaak (alhoewel; ik ben en blijf een romantisch meisje en het hart is van elastiek, dus daar zit ruimte).

Nog één keer kijk ik achterom en dank iedereen voor de liefde, vriendschap, geduld, eerlijkheid, boosheid, teleurstelling en cold shoulders die ik heb mogen ontvangen, zelfs als ik er níet om vroeg. Mijn voornemen is om vanuit de plaats waar ik nu ben, te blijven vragen, ontvangen en vooral ook (terug) te geven. Als mens, als mama en als professional. Ik verheug me erop.

En wens iedereen een prachtig 2015!

evenwicht

Gepubliceerd door

Alexa

Schrijft up close and personal over het zout op haar huid, drie spruitjes met spiegels en al het andere, vooral waar het rammelt. Als gesprekspartner, verbinder, spiegel en trainer deskundig in het optimaliseren van de persoonlijke performance van individuen en groepen. Door met hen op zoek te gaan naar hun werkelijke verhaal en daaruit de kern en de weg ernaartoe te vatten. VAN DICHTBIJ is waar het wrijven ophoudt en het glanzen begint. Daar ontstaan de verhalen die uiteindelijk allemaal gaan over beweging, verandering en groei. (H)erkenning geeft verbinding. Verbinding geeft geluk.

6 gedachten over “TGI 2015”

  1. hallo Lex,
    Graag wens ik je via jouw blog de allerbeste wensen voor 2015. Ik geniet elke keer weer van jouw prachtig geschreven verhalen. Soms herkenbaar, soms verbazend, maar altijd boeiend. Ik hoop dat je de komende jaren nog veel van deze mooie overpeinzingen wilt delen.
    Pleunie

    Liked by 1 persoon

En jij; wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s